Arjen mukavuudetkin voivat rentouttaa!

Monille tulee rentoutumisesta heti ensimmäisenä mieleen pidennetty viikonloppu kylpylässä, jossa on yhdellä laskulla hoidettu täyshoito. Itse ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ilmaantua paikalle. Ongelma on vain se, että tällainen täyshoito maksaa melkoisia summia ja pidennettyjä viikonloppuja ei ihan joka viikko pidetä.

Ei tulekaan tuudittautua siihen ajatukseen, että rentoutumaan pääsee vain harvakseltaan ja sitten pitää taas jatkaa harmaata arkea, kunnes aikaa ja rahaa on taas kasassa tarpeeksi. Oma hyvinvointikaan ei kestä sitä, että rentoutuminen on harvinaista herkkua, vaan keho tarvitsee lepoa ihan joka päivä. Tämän vuoksi onkin tärkeää oppia rentoutumaan arkielämässä melko tylsältäkin kuulostavilla asioilla.

Arkiset rutiinit rentoutumiseen

Kodin arkiset rutiinit ovat yksi tapa rentoutua, sillä rutiinit tuovat turvallisuuden tunnetta arkeen. Kannattaakin siis miettiä, haluaako hemmotella itseään vaikka hieman eksoottisemmalla ruualla tai tilaako joskus ihan vaikka noutoruokaa, jotta ei tarvitse itse tehdä mitään.

Niinkin arkinen asia kuin suihkussa käynti on ihmeen rentouttavaa. Tavallista suihkua voi tuunata siten, että suihkusta tulee vaikkapa hierova, ja tätä varten kannattaa suunnata osoitteeseen https://rorfokus.fi/, josta löydät vaikka mitä hyödyllistä ja mukavaa oman kylpyhuoneen päivittämiseksi. Kaikki kylpyhuoneen päivitykset eivät myöskään vaadi putkimiehen palkkaamista, ja niillä voi suuri vaikutus siihen, onko seuraava suihkureissusi pelkkä puhdistautumisrutiini vai pieni arjen kylpylähetki kotona.

Suihkuun kannattaa myös valita sellaisia pieniä arjen luksustuotteita, joiden avulla rentoudut. Esimerkiksi pehmeä harja saa sinut tuntemaan ihosi aivan erityisen puhtaaksi. Toisaalta voit myös käyttää tervasaippuaa, joka on hyväksi iholle ja vähentää luonnollisesti hilseilyä. Saunassa taas kannattaa hiukan venytellä ja istua mieluummin vähän pidempään viileämmissä löylyissä kuin hikoilla saman tien yli sadassa asteessa. Saunajuomaksi kannattaa valita vichy tai miedosti sokeroitu mehu. Ne nesteyttävät tehokkaasti ja ovat ennen kaikkea arkisia.

Uudet harrastukset

Uusista harrastuksista saa ihmeen kaupalla energiaa. Kun aloittaa jonkin uuden asian, mielenkiinto on yleensä korkealla ja tekeminen tuntuu paljon hauskemmalta, kun parhaillaan pääsee oppimaan jotain uutta.

Kotoakaan ei juuri tarvitse lähteä uusien harrastusten takia, jos ei itse halua. Netti on täynnä tietoa, joka pitää vain lukea huolella. Yksi tällainen harrastus voi olla mindfulness-meditaatio. Se saattaa kuulostaa hieman omituiselta, mutta meditaatiossa on loppupeleissä kyse vain rentoutumisesta, jota harjoitetaan esimerkiksi hengittämällä syvään ja luomalla positiivisia mielikuvia. Sen on myös lääketieteellisesti todettu vähentävän ahdistusta ja muutenkin helpottavan oloa.

Muita hyviä rentouttavia harrastuksia ovat käsityöt. Joku saa iloa siitä, että veistelee raakalaudasta uuden TV-tason, toinen kutoo sukkia ja kolmas keittää hilloa. Kaikki pääsevät konkreettisesti nauttimaan työnsä tuloksista ja koska ne on itse tehty, ovat ne myös erinomainen lahjaidea jollekin rakkaalle. Myös tekijälle tulee hyvä mieli, kun näkee muiden ilahtuvan omista tekeleistään.

Ei ole olemassa mitään yksittäistä oikeaa tapaa rentoutua, vaan omaa kehoaan kannattaa kuunnella, jotta tiedostaa ne asiat, joista oikeasti nauttii ja joista tulee hyvä mieli. Tärkeintä on, että saat hieman mielenrauhaa arjen keskellä, mikä tuntuu yllättävän hyvältä, kun siihen lopulta pääsee kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare