GNP Energy lämmittää makuuhuoneesi – tee siitä rauhan tyyssija

Makuuhuonetta pidetään usein yhtenä kodin tärkeimpänä huoneena, vietämmehän siellä melkein puolet vuorokaudesta. Makuuhuoneella on suuri vaikutus siihen, minkälaiset unet saamme ja kuinka levänneiksi tunnemme itsemme. Mikäli makuuhuone on epämiellyttävä, siellä ei nukukaan hyvin.

Tämä artikkeli neuvoo sinua siinä, kuinka voit tehdä makuuhuoneestasi rauhan tyyssijan. Tee makuuhuoneestasi kotisi lempihuone, jossa on mukava rentoutua.

Sisustus ja huoneen valaisu

Käytä sisustuksessa rauhallisia värisävyjä kuten esimerkiksi sinistä, harmaata ja valkoista. Minimalistinen sisustus tekee makuuhuoneesta selkeän ja rauhallisen paikan. Suosi säilytysratkaisuja, joihin ylimääräiset tavarat saa helposti piiloon.

Panosta sisustuksessa myös valaisimiin ja hanki omaa silmääsi miellyttävät valaisimet. Lämmin valaistus toimii hyvin makuuhuoneessa, erityisesti pimeinä talvikuukausina. Kokeile erilaisia lamppuja, niin löydät mieleisesi.

Huoneilman laatu ja tuuletus

Helppo tapa parantaa makuuhuonetta on raikastaa sen ilmaa. Hanki sisätiloihin sopivia huonekasveja, sillä ne tuottavat lisähappea – näin makuuhuoneesi ilma puhdistuu sekä siinä samalla unenlaatusikin paranee. Kasvit antavat makuuhuoneelle myös uuden ilmeen ja saat tuulahduksen luontoa kotiisi. On kuin nukkuisit luonnonhelmassa.

Makuuhuone pitäisi tuulettaa päivittäin, sillä hyvin tuuletettu vuode on vähemmän altis pölypunkeille. Muista pestä lakanoiden lisäksi myös peitot ja tyynyt säännöllisesti, koska nekin keräävät pölypunkkeja. Kesällä voit hyvin jättää ikkunan auki koko yöksi, mutta käytä hyttysverkkoja estääksesi hyttysrynnäkön.

Järjestäminen

Joko olet kuullut trendikkäästä konmarituksesta? Jos et ole, kannattaa tutustua Marie Kondon oppeihin tavaroiden järjestämisestä ja käydä toimeen. Jos makuuhuoneesi pursuilee tavaraa ja sotkua, myös siellä rentoutuminen ja kunnolla nukkuminen on vaikeaa. Makuuhuoneen pitäisi olla ilmava sekä viestiä rauhaa heti astuessasi ovesta sisään. Kun poista turhat rojut makuuhuoneesta, huomaat miten rauhalliseksi sen ilmapiirikin muuttuu samalla.

Lämmitys ja sähkönsäästö

Motiva, kuluttajille energianeuvontaa antava taho, suosittelee terveelliseksi sisälämpötilaksi 20–21 astetta oleskelutiloissa ja 18–20 astetta makuuhuoneissa. Lämmityskaudella lämpötila saisi kuitenkin olla enintään 23–24 astetta. Monet nukkuvat paremmin hieman viileämmissä makuuhuoneissa, älä siis turhaan lämmitä makuuhuonettasi kuumaksi. Kannattaa kokeilla, miten parin asteen lämpötilan lasku vaikuttaa unenlaatuusi.

Sinä kuluttajana voit myös säästää selvää rahaa kilpailuttamalla sähköntoimittajan, jotta saat pidettyä lämmityskulut mahdollisimman pieninä myös kylminä pakkaspäivinä. Oletko vielä kuullut sähköfirmasta nimeltä GNP Energy? Se on pieni ja edullinen sähköfirma, joka haastaa alan suuryritykset. Heidän Suomen yksikkönsä sijaitsee Vantaalla. Netistä voi katsoa lisää GNP Energystä YouTubessa, ja sähkönsopimuksen vaihtaminenhan on nykyään hyvin nopeaa ja yksinkertaista.

Huonetuoksut

Kiinnitä huomio myös siihen, miltä makuuhuoneesi tuoksuu. Kun makuuhuone on puhdas, siellä ei tuoksu oikein miltään. Puhtaat lakanat tuovat kuitenkin sänkyyn raikkaan tuoksun ja puhtaat lattiapinnat varmistavat hengitysilman olevan laadukasta. Halutessasi voit lisätä makuuhuoneeseen rauhoittavia tuoksuja. Voit käyttää hajustimia, suitsukkeita tai vaikkapa eteerisiä öljyjä. Toki voit laittaa makuuhuoneeseen esille tuoreita kukkiakin.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä apua makuuhuoneesi uudistamiseen ja ehkä innostuit myös pienentämään sähkölaskuasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare