Hyvä olo lähtee kotoa

Koti on lähes kaikille paikka, jossa vietetään suurin osa elämästä. Sen vuoksi kodin tulee olla mukava ja turvallinen. Sen tulee olla paikka, jossa on hyvä olla. Silloin ihmisen on helpompi jaksaa arjen kiireitä ja haasteita. Kodin merkitys on siis niin suuri, että vain harva tulee edes ajatelleeksi sitä.

Oman kodin tulisi aina tuntua kodilta. Siitä kannattaakin sisustaa sellainen, että siellä jaksaa asua ja olla. Oma persoona ja tyyli saa näkyä kodissa. Esimerkiksi tapetti on suuressa roolissa. Jos kotiinsa haluaa neutraalin tai rauhoittavan tunnelman, kannattaa silloin valita neutraaleja värejä ja kuvioita. Jos kodissa sen sijaan saa olla räväkkyyttä, saa senkin aikaan rohkeilla kuoseilla ja räiskyvillä väreillä. Jää jokaisen itsensä päätettäväksi, millainen koti on itselle se sopivin. Kotia ei kannata koskaan sisustaa toisia miellyttääkseen. Sen sijaan omat mielipiteet ovat paljon tärkeämpiä. Sinä asut kodissasi, joten sinun tulee myös viihtyä siellä. Käytä värejä, joita rakastat. Sisusta kauniilla tavaroilla, joista pidät.

Voit myös harrastaa kotona
Koska koti on paikka, jossa voi olla huoletta ja tehdä itselleen mieluisia asioita, on se myös hyvä paikka harrastaa. Esimerkiksi jooga ja meditaatio ovat harrastuksia, joita voi harrastaa missä tahansa. Kotoa voi etsiä rauhallisen paikan, jossa voi tehdä aamujoogansa tai hiljentyä meditoimaan. Kun yhtä ja samaa paikkaa käyttää kerran toisensa jälkeen, tulee siitä jo tapa. Näin kotona tehtävät harjoitteet jäävät siis elämään ja niistä tulee ikään kuin rutiinia.

Kotona voi rauhoittua myös monella muulla tapaa. Esimerkiksi kirjan lukeminen tai äänikirjan kuunteleminen sohvalla makoillen ovat loistavia tapoja päästä irti arjesta. Arki onkin monin tavoin myrkkyä mielelle ja keholle, sillä töissä on kiirettä ja muut asiat tuntuvat kaatuvan päälle. Siitä kaikesta on hyvä päästä pois aina silloin tällöin. Koska hyvä olo lähtee ihmisen sisältä, täytyy sisintään ruokkia. Se onnistuu mieleisen tekemisen avulla ja siten, että joskus on myös vapaa-aikaa. Vapaapäivänä ei välttämättä tarvitse edes tehdä mitään. Pelkkä rentoutuminen voi olla harrastus jo itsessään. Rentoutuminen voikin auttaa saavuttamaan jotakin sellaista, mikä auttaa jaksamaan taas eteenpäin arjessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare