HYVÄ OLO LÄHTEE SISÄLTÄ

On totta, että hyvä olo lähtee sisältä. Omaan oloon vaikuttaa siis se, miten syöt ja miten liikut. Säännöllisen liikunnan tulisikin olla osa jokaisen ihmisen päivittäisiä rutiineja. Liikunta voi olla joko hikiliikuntaa, kevyttä kuntoilua tai sitten hyötyliikuntaa, jota voi tapahtua missä ja milloin vain. Jos töissä kiipeää portaat sen sijaan, että käyttäisi hissiä, on sillä jo suuri vaikutus omaan hyvinvointiin. Jokaisen tulisi ottaa päivässä vähintään 10 000 askelta. Valitettavan monen kohdalla tämä jää kuitenkin pelkäksi haaveeksi, eikä askeleita kerry lähellekään suositeltua määrää. Se johtuu siitä, että nykyaikana ihmiset suosivat autoilua ja julkisilla kulkuvälineillä kulkemista. Autot jätetään mahdollisimman lähelle kaupan sisäänkäyntiä. Sen lisäksi työpäivän jälkeen istutaan mieluummin sohvalle kuin lähdetään vaikkapa lenkille raikkaaseen ulkoilmaan. Tällaisista huonoista tavoista pitäisi pyrkimään pääsemään irti ja muuttamaan tapoja siten, että liikuntaa kertyy päivittäin.

Toinen tärkeä asia hyvinvoinnin kannalta on oikea ruokavalio. Perinteinen lautasmalli on taatusti kaikille meille tuttu. Lautasella tulisi olla puolet salaattia tai kasviksia, neljäsosa perunaa, riisiä tai pastaa sekä loppu neljäsosa lihaa, kalaa, kanaa tai esimerkiksi tofua, jos kyseessä on kasvissyöjä. Todella monet meistä kuitenkin unohtavat salaatin ja kasvisten osuuden, eikä niitä tule syötyä suositeltua puolta kiloa päivässä. Kasvikset ja vihannekset ovat tärkeitä palasia ravinnossamme, sillä niistä saadaan elintärkeitä vitamiineja, jotka auttavat jaksamaan ja vahvistavat elimistön immuniteettia. Jos vitamiineja, hivenaineita ja muut elimistölle tärkeää ei saa tarpeeksi, oma keho heikkenee ja esimerkiksi flunssa ja muut bakteeri- ja virusperäiset taudit iskevät helpommin.

Hyvä olo näkyy myös ulospäin

Kun ihminen voi hyvin, hän myös näyttää hyvältä. Oikeanlainen ruokavalio ja sopiva määrä liikuntaa näkyy esimerkiksi ihon kimmoisuutena sekä hyvänä kuntona. Jos ruokavalio sen sijaan on liian rasvainen ja sokereita syödään liikaa, iho reagoi välittömästi. Reagointi voi näkyä esimerkiksi epäpuhtauksina kasvoilla. Liian rasvainen ruokavalio voidaan tietysti havaita myös kertyneinä kiloina, mikä saa liikunnan ja jopa tavallisen arjen tuntumaan raskaalta.

Jokainen voi tarkkailla itseään ja omaa kehoaan katselemalla omaa peilikuvaansa päivittäin. Jos treenaamisen aloittaa, voi itsessään huomata muutoksia kohtalaisen pian. Sopivat peilit tähän tarkoitukseen saa esimerkiksi nettisivulta https://www.bga.fi/, josta tuotteet toimitetaan kätevästi suoraan tilaajalle. Kehossa tapahtuvat muutokset saattavat innostamaan luomaan itselle entistäkin terveellisemmän elämän. Treenaaminen ja terveellisesti syöminen voivatkin kuulua jokaisen elämään siten, että niitä ei tarvitse edes erikseen miettiä. Kun vaikkapa ruokavalio on kunnossa, ei ihminen halua enää palata samaan vanhaan, joka aiheutti tukalan ja väsyneen olon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare