Laadukas koiranruoka pitää lemmikkisi hyvässä lenkkeilykunnossa

Koiran kanssa lenkkeily ja ulkoilu on koiraihmiselle ihan parasta terapiaa! Se auttaa pitämään huolta sekä koiraihmisen mielestä että kehosta! Jotta koira pysyisi mahdollisimman hyvässä lenkkeilykunnossa mahdollisimman pitkään, kannattaa sille tarjota mahdollisimman laadukasta, koiran tarpeita vastaavaa koiranruokaa.

Laadukasta koiranruokaa netistä

Ravinteikas ja laadukas koiranruoka kannattaa nykyään tilata netistä! Tähän on monta, koiranomistajan hyvinvointia tukevaa syytä. Ensinnäkin koiranruuan tilaaminen netistä säästää koiranomistajan aikaa, mikä lisää hänen vapaa-aikaansa ja esimerkiksi koiran kanssa lenkkeilyyn ja ulkoiluun varattua aikaa.

Koiranruuan tilaaminen netistä säästää koiranomistajaa myös stressiltä. Kun koiranruuan toimituksen hoitaa alan rautainen ammattilainen, voi omistaja luottaa siihen, että koiralla on aina saatavilla laadukasta ruokaa. Samalla hän voi unohtaa juuri sen oikean ruuan metsästyksen kivijalkaliikkeistä, samoin kuin suurten koiranruokapussien raahaamisen kaupasta kotiin. Suurten koiranruokapussien raahaaminen voi pahimmillaan aiheuttaa venähdyksiä ja ikäviä kipuja, mikä puolestaan voi vaikuttaa negatiivisesti koiranomistajan hyvinvointiin sekä mahdollisuuksiin ulkoilla koiran kanssa. Koiranruuan lisäksi netistä voi helposti ostaa samalla myös koiran tarvitsemat tarvikkeet, mikä helpottaa entisestään koiranomistajan arkea.

Kun koiranruuan ja muut -tarvikkeet tilaa netistä, säästää yleensä myös rahaa. On ihan tunnettu tosiasia, että verkkokaupan pyörittäminen vaatii yleensä reippaasti vähemmän rahaa kuin vastaavan kivijalkaliikkeen ylläpitäminen ja että verkkokaupoilla on yleensä erityisen hyvät verkostot myös kotimaan ulkopuolelle. Näin ne pystyvät tarjoamaan asiakkailleen erityisen hyvät hinnat ja muita diilejä, eikä olekaan ihme, että monen alan kaupankäynti on siirtynyt yhä enenevässä määrin nettiin. Rahan säästäminen vähentää stressiä ja säästyneen rahan voi käyttää omaan ja koiran hyvinvointiin.

Valitse ruoka koirasi tarpeiden mukaan

Koiranruoka kannattaa valita aina oman koiran tarpeiden mukaan. Jos tunnet epävarmuutta oikeanlaisen ruuan valinnassa, kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä. Valitse koiranruoka koirasi iän perusteella. Pentu tarvitsee hieman erilaista ruokaa kuin aikuinen tai ikääntyvä koira. Mieti myös koirasi aktiivisuustasoa. Onko koirasi steriloitu ja kuinka paljon se liikkuu? Entä onko sillä jonkin erityisruokavalion tarvetta? Jos koiralla on tarkoitus teettää pentuja tai jos se on raskaana tai imettää, on sen ruokavalioon kiinnitettävä aivan erityistä huomiota! Kun ruoka valitaan koiran tarpeiden mukaan, on koiralla hyvät edellytykset terveeseen kasvuun ja kehitykseen.

Myös koiran ruokinnassa käytettäviin välineisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Jos koiralla on taipumusta esimerkiksi ahmimiseen tai laiskistumiseen, kannattaa harkita erilaisia koiran aktivointiin tarkoitettuja ruokintatuotteita, joiden avulla koira joutuu näkemään hieman vaivaa saadakseen syötyä ruuan tai makupalat. Esimerkiksi Outward Hound -merkkinen Fun Feeder Slo-Bowl -kulho on kiva vaihtoehto. Kulho muistuttaa siksak-kuvioineen pientä labyrinttiä ja sitä voidaan käyttää sekä märkä- että kuivaruualle. Tämän ruoka-astian ansiosta ahne koira joutuu näkemään vaivaa ruuan saamiseksi kulhosta, mikä hidastaa sen syömistä. Samalla koira saa itselleen kivaa ajanvietettä sekä tarpeellista aivojumppaa.

Kannattaa muistaa, että kun rakas koirakaveri voi hyvin, voi myös sen omistaja tavallista paremmin! Huoli koiran hyvinvoinnista on yksi koiranomistajan omaa hyvinvointia eniten ravisuttava asia ja laadukas ruoka on tärkeä kulmakivi koiran hyvinvoinnista huolehtimisessa. Kun laadukkaan ruuan hankkii netin kautta, saa koiranomistaja monta kärpästä yhdellä iskulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare