Minimalistiset sisustusideat

Minmalismi on yhtäkkiä kaikkialla: ihmiset haluavat vähentää tavaraa kotonaan, kuluttaa vähemmän säästääkseen planeettamme rajallisia resursseja sekä poistaa ruokavaliostaan milloin rasvan ja hiilihydraatin, milloin gluteenin ja sokerin.

Esimerkiksi suuren suosion saanut japanilainen siivousmetodi konmari pyytää kierrättämään kaikki tavarat, jotka eivät tuota enää iloa. Jatkuvan vähentämisen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa puutetta, enemmänkin sitä, että tilaa tehdään aidosti esteettisille ja hyvää mieltä antaville esineille ja kokemuksille.

Minimalismi ja tavaroiden vähintäminen eivät myöskään ole synonyymi askeesille. Voit edelleen nauttia esimerkiksi kodin sisustusideoista ja sisustustavaroiden hankinnoista, mutta näihin kulutusvalintoihin liittyy enemmän tietoista läsnäoloa ja harkintaa kuin ennen.

Sisusta ruokatavaroilla

Kun ajattelet esimerkiksi hedelmiä tai papuja ja linssejä, ensimmäinen mielleyhtymä tuskin on tyylikäs sisustusesine. Niiden hyvä puoli kuitenkin on, että sinun ei itseasiassa tarvitse ostaa mitään uutta vaan voit keksiä mielikuvituksellisia ja uusia käyttötapoja arkiselle ruoalle ja kulutustavaroille. Yrtit kuten basilika tai korianteri antavat lisäpotkua mihin tahansa ruokaan, minkä lisäksi niistä saa kauniita sisustustavaroita esimerkiksi ikkunalaudoille. Kun kasvatat omat yrttisi pienissä ruukuissa, se on sekä käytännöllistä että tuo vihreyttä ja kauneutta kotiisi.

Hedelmät ovat loistava väriläiskä keittiöön tai kulhossa olohuoneen sohvapöydälle. Niiden luonnollinen hehkuva värivalikoima piristää jokaisen kodin: ihanan keltaiset banaanit, punaiset tai vihreät omenat, aurinkoiset appelsiinit tai syvän purppurat viinirypäleet ovat sekä kauniita että terveellistä syötävää. Kaikenlisäksi kun pidät hedelmät näkyvissä pöydällä etkä esimerkiksi jääkaapissa, sinun tekee niitä mieli useammin ja muistat varmasti syödä ravintosuositusten mukaisen määrän kasviksia. Hedelmien lisäksi mausteista ja palkokasveista saa tyylikkäisiin lasipurkkeihin laitettuna esteettisiä ja minimalistisia sisustusesineitä, kunhan pidät ne esille etkä piilota niitä kaappien kätköön.

Huonekasvit tuovat luonnon kotiisi

Jos avaat minkä tahansa sisustuslehden, huomaat, kuinka kevään ja kesän korvalla kasvinlehdet ja kukkaset ovat taas trendikkäin kuvio missä tahansa kankaassa, keramiikassa tai käyttöesineessä. Mikään ei kuitenkaan korvaa aitoja kasveja kodissasi: erityisesti rehevät kasvit kuten rönsylilja puhdistavat ja kosteuttavat tehokkaasti ilmaa. Kasvit kuten kaktukset, traakkipuut tai pienet palmut ovatkin yksinkertainen keino lisätä väriä ja raikkautta mihin tahansa tilaan. Jos sisustuskesi on muuten minimalistinen ja suosit avaruutta, valoisuutta, hillittyjä värejä ja tyhjiä pintoja, huonekasveista saat helpon korostuksen ja katseenvangitsijan. Kasvin pienet yksityiskohdat ovat kaikenlisäksi kuin taidetta lehtineen, nuppuineen, kukkineen ja runkoineen, joten mitä enemmän vietät aikaa katsellen huonekasveja sitä enemmän ymmärrät, miksi kasvisto ja sen eleganttius on aina inspiroinut esimerkiksi kuvataidetta ja muotoilua.
Kasvit ja hedelmät ovat edullisia ja funktionaalisia, mutta lisäävät samalla tilaan pehmeyttä, elävyyttä ja kodikkuutta. Oletko kiinnostunut muista harrastuksista, joihin ei liity esineiden kerääminen? Nettikasinossa voit tutustua kattavaan pelitarjontaan kampanjakoodilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare