Omasta tilasta hyvinvointia ja rauhaa arkeen

Monen arki on nykyään hyvin hektistä ja usein työn ja vapaa-ajan tasapaino saattaa sekoittua niin, että on vaikea enää viettää pelkkää vapaata ajattelematta työasioita. Tämä aiheuttaa luonnollisesti stressiä ja heikentää hyvinvointia. Pitkäaikaisen stressin seurauksena yöunet huononevat ja yleiskunto heikkenee, josta voi seurata sairastumisia ja ikävä kierre, joka ruokkii itseään.

Kotiin oma tila rauhoittumiseen

Ihmisen, joka kokee arjessaan stressiä, olisi hyvä saada erilaisia keinoja stressin purkuun. Kotona tällaista tarkoitusta palvelee hyvin oma tila, jossa voi rentoutua ja rauhoittua. On tärkeää, että tilan käyttöön panostetaan esimerkiksi niin, että siellä ei koskaan tehdä työasioita tai käydä läpi stressaavia tapahtumia, vaan tila on suunniteltu rauhallista olemista, kuten esimerkiksi meditaatiota tai joogaa varten. Siellä voi tehdä mitä mieleen juolahtaa, kunhan se helpottaa rentoutumista ja vie ajatukset pois stressistä.

Koska monella oman kodin tila on hyvin rajallinen, voi olla järkevää pohtia tällaisen tilan sijoittamista esimerkiksi piharakennukseen tai vastaavaan tilaan. Pienimuotoinen mökki tai vaja on helppo rakentaa myös itse ja siihen saa hyvää apua Byggmaxista. Rakennukseen vaadittava puutavara löytyy helposti asiantuntevan henkilökunnan avulla. Kaikkea ei välttämättä tarvitse tehdä alusta alkaen, sillä myös mahdollisen vapaana olevan tilan voi helposti päivittää esimerkiksi paneloinnilla sellaiseksi, että se tuntuu miellyttävältä.

Miten rauhoittuminen ja rentoutuminen edistä hyvinvointia?

Kun mieli ohjautuu välillä johonkin muualle stressaavista aiheista, helpottuvat monet asiat myös arjessa. Ajatukset eivät enää kierrä kehää, vaan keskittyminen suuntautuu johonkin muuhun. Rentoutuminen laskee verenpainetta, vähentää stressihormonien määrää ja palauttaa elimistön normaaliin tasapainoon. Tällöin hyvää oloa aiheuttavien endorfiinien määrä lisääntyy, mikä puolestaan voi entisestään parantaa rentoutumisen tehoa. Rauhoittumiseen ei välttämättä tarvitse käyttää kuin muutama minuutti päivässä. Usein jo pienellä tauolla ja irtiotolla on merkittäviä etuja omaan hyvinvointiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare