Minilomat tarjoavat kaivatun irtioton arjesta

Hyvinvointi on kokonaisvaltainen käsite, joka pitää sisällään niin tasapainoisen ruokavalion, riittävän unensaannin ja liikunnan, hyvien ihmissuhteiden kuin turvallisen arjenkin. Vaikka on todella tärkeää luoda omaan arkeen sellainen ympäristö ja sellaiset rutiinit, joissa viihtyy suurimman osan ajasta, tekee itse kullekin joskus hyvää myös irtiotto arjesta.

Etenkin jos viime aikoina on tuntenut olonsa stressaantuneeksi esimerkiksi töistä tai muusta elämäntilanteeseen liittyvästä seikasta johtuen, voivat minilomat tarjota kaivatun tauon ja virkistävää vaihtelua juuri kun sitä eniten kaipaa. Minilomissa parasta on se, että ne on mahdollista sovittaa kenen tahansa arkeen. Kyseessä ei tarvitse olla kallis kylpylämatka tai reissu Thaimaan rannalle, vaan yksinkertaisimmillaan pieni irtiotto arjesta voi tarkoittaa vaikkapa yön yli kestävää reissua ystävän luokse toiseen kaupunkiin tai vaikkapa päiväretkeä lähimpään kansallispuistoon. Jo pienellä budjetilla on mahdollista vaihtaa maisemaa ja antaa mielelle tovi hyvinansaittua lepoa.

Lyhyet irtiotot kuormittavat usein pitkiä lomamatkoja vähemmän

Vaikka monet haaveilevatkin parin viikon matkasta etelään, liittyy pidempiin reissuihin usein enemmän odotuksia. Ellei kyseessä ole viime tingassa varattu äkkilähtö, on hyvin tavallista, että pidempiä lomamatkoja suunnitellaan pitkään ja hartaasti. On ihana tunne päästä pakkaamaan oma samsonite matkalaukku ja valmistautua samanaikaisesti jo henkisesti siirtymiseen jonnekin kauas lämpimään.

Vaikka reissun suunnitteleminen onkin yleensä hauskaa puuhaa, liittyy siihen usein myös painetta onnistumisesta. Mikäli matkan aikana jokin ei sujukaan odotusten mukaisesti, voi se tuntua jopa pettymykseltä. Lyhytkestoisissa lomissa tai retkissä tätä vaaraa harvemmin on, joten niitä ei myöskään tarvitse pahemmin stressata. Ei kuitenkaan ole yhtä oikeaa vastausta siihen, millainen loma on milloinkin tarpeessa. Mikäli arki tuntuu kovin tasapaksulta, saattaa olla hyvä ajatus suunnitella jonnekin tulevaisuuteen matka, jota voi odottaa. Jos omaan arkeen on mahdollista sovittaa sekä pidempiä että lyhyempiä irtiottoja sopivassa suhteessa, on se todennäköisesti kaikkein ihanteellisin ratkaisu henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kannalta.Ideoita pikkureissuille

On helppo jumittua kotisohvalle silloin kun väsyttää, mutta usein hyvinvoinnin kannalta huomattavasti terveempi vaihtoehto on suunnata kodin ulkopuolelle tekemään jotain piristävää. Etenkin meillä Suomessa luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia monenlaisiin virkistäviin elämyksiin. Miltä kuulostavat esimerkiksi yöpyminen teltassa tai päivä onkimassa? 

Jos luonto ei tunnu kuitenkaan omalta jutulta, voi kyseeseen tulla vaikkapa tutustumisretki johonkin kaupunkiin, jossa ei aiemmin ole tullut käytyä. Netistä löytyy runsaasti vinkkejä matkakohteiden osalta, mutta joskus parasta on vain valita sattumanvaraisesti kohde ja katsoa, mitä kaikkea se tuo tullessaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HomeCare